Rob White: My i šport máme zo zmeny radosť

18.05.2014 20:34

Renault nevstúpil do novej turboéry dobre a hlavne počas predsezónnych testov mal obrovské problémy. Ťažkosti však pretrvávajú aj v priebehu ročníka a výkonnostná strata na Mercedes je pomerne výrazná. Francúzi sú ale naďalej spokojní so zmenou pravidiel.

"Fakt je taký, že za bývalých motorových pravidiel opustili formulu 1 štyria výrobcovia (BMW, Toyota, Honda a Cosworth - pozn. red.)," povedal technický šéf Renaultu Rob White pre Motorsport-Total.com. "Skutočnosť je taká, že túto techniku navrhli samotní výrobcovia. Nemali sme ten pocit, že za starých pravidiel by k nám pribudli ďalší výrobcovia. My i šport máme zo zmeny radosť."

Brit ďalej skonštatoval, že "po stránke filozofie sme momentálne veľmi blízko k sériovým automobilom. Technológia sa dá presúvať oboma smermi. Koncept pretekov je jednoduchý a ľahko pochopiteľný, pretože s čo možno najmenšou spotrebou treba jazdiť čo najrýchlejšie. Efektivita znamená výkon. Ako pri jazde do supermarketu alebo na prázdniny. Toto spojenie sme predtým len sotva mohli použiť."